Hari ini saya nak memperkenalkan kepada rakan-rakan Air Alkali. Sebelum tu saya nk gitaw yg saya sebelum ni tak tahu pun bagaimana dan rasa air alkali. Percaya tak, saya cuma tahu air masak dan air mineral sahaja. Tak terlintas langsung mengenai air alkali.
Alkisahnye, suatu hari saya diperkenalkan setelah ayah saya minum air tersebut. Mak pun minum juga. Biasa la, bila dh jumpa sesuatu yg dikatakan dapat menyihatkan badan maka gah la satu kampung. Bukan nak jadikan umpan, tapi cuba dulu baru tahu... selamat mencuba.
Kat sini juga saya sertakan ringkasan mengenai Air Alkali
Sebotol RM 7
Sekotak ada 6 botol RM36
KHASIAT AIR ALKALI
*Nota: Air yang terbaik untuk air minuman ialah air alkali sebab itu air zam-zam juga bersifat alkali.
Ketidakseimbangan pH badan ke arah keasidan dalam jangkamasa panjang akan mengakibatkan kita mengalami penyakit kronikseperti kencing manis, tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi, kanser, gaut, sakit buah pinggang dan sebagainya.
Untuk mengimbangi tahap keasidan, air alkali berion mampu menanganinya kerana ia terdiri dari kelompok molekul air yang kecil dan bersifat alkali, berupaya meguraikan sisa-sisa asid yang terkumpul dan memudahkan proses penbuangan melalui sistem pencernaan, perpeluhan dan pernafasan kita.
Secara ringkasnya, khasiat-khasiat minum air minuman alkali berion adalah:
# membantu sistem perkumuhan menyahkan sisa metabolisme dan menjana oksigen untuk kecergasan.
# Bertindak sebagai anti-oksida, menuetralkan radikal bebas (free radicals).
# Bebas dari pencemaran dan kuasa penyerapan dalam badan adalah tinggi.
galian dalam bentuk ionik untuk memudahkan diserap dalam sistem penghadaman.
# menjana oksigen dengan limpahan tenaga untuk kecergasan.
# menyahkan toksik dalam badan.
# bertindak sebagai anti oksidan.
# kuasa penyerapan dalam badan adalah tinggi kerana molekul airnya halus dan kandungan mineral adalah dalam bentuk ion.
# keseimbangan paras pH dalam badan untuk pembentukan sel-sel sihat.
Kegunaan Am
Bahan-bahan toksid & kimia dalam daging, makanan laut, buah-buahan serta sayuran boleh dikurangkan dengan merendam dalam Air alkali ..
Seperti mana yang saya menggunakan produk ini, terutamanya dari segi sayuran, ianya nampak lebih fresh, rasanya asli, terutama yang selalu kita makan ialah daud salad. Kerana ianya tidak perlu dimasak. Rendamkan dalam masa lebih kurang 20 – 30 minit. Adalah lebih baik jika anda merendam secara berasingan satu mangkuk/besen dengan menggunakan air paip biasa dan satu lagi air alkali , kerana anda sendiri dapat menilai rasaya.
Meningkatkan Sistem Metabolisma Badan
Air ALKALI berupaya untuk menghilangkan keletihan, meningkatkan daya imunisasi.
Memang betul, Air ALKALI membekalan oksigen dalam air, kandungan molekul-molekul dalam airnya halus serta senang diserap oleh tubuh badan kita. Dalam erti kata yang mudah, mengantok dan keletihan pun boleh hilang.
Masakan
Masakan akan menjadikan lebih sedap, berkhasiat dan tahan lebih lama.
Minuman
Air ALKALI meningkatkan rasa asli dan lebih sedap diminum.
Kecantikan
Menggunakan AIR ALKALI untuk pupur-kupas, dapat mengekalkan kelembapan dan pH kulit dengan seimbang. Mencuci muka menggunakan AIR ALKALI dapat menggurangkan jerawat dan bintik-bintik hitam.
Cucian
Molekul-molekul AIR ALKALI yang kecil senang meresap ke dalam daging dan makan laut, untuk mengurangkan bau hanyir, dan menambahkan kesedapannya apabila dimasak.
Memiliki kandungan oksigen yang tinggi sehingga dapat menguatkan sel serta organ tubuh
1. Meningkatkan daya tahan penyakit dan daya penyembuhan.
2. Bebas dari logam berat,kotoran terlarut,bahan kimia terlarut, kuman dan bakteria.
3. Mengandungi zat mineral yang diperlukan oleh badan.
4. Selamat diminum terus tanpa perlu dimasak dan tanpa kuasa elektrik.
5. Menapis 100% bahan pencemar dan 650 bakteria yang biasa terdapat didalam air yang tercemar
6. Air ALKALI mempunyai khasiat dan tenaga unutk menjadikan makanan dan minuman lebih segar.
7. Nasi menjadi lambat basi, elok untuk diminum bersama ubat dan membuat air buah-buahan
8. Lebih berkhasiat berbanding dengan air suling dan R.O
*Nota: Air yang terbaik untuk air minuman ialah air alkali sebab itu air zam-zam juga bersifat alkali.
Apa yang boleh menyebabkan ASIDIK/KERACUNAN pada tubuh/darah?
Makanan seharian kita umpama Daging Ayam, Daging Kambing/Lembu, Roti, Nasi, Mee, Prata, Air Berkabonet, Merokok, MSG (MonoSodium Glutamate),Tea, Kopi, Nescafe dan lain-lain lagi berunsur/bersifat asidik!
Ini bermakna kita tidak dapat mengelakkan mengundang sifat Asidik pada system darah kita setiap saat dan masa selagi hidup!
Adakah cara yang boleh untuk menstabikan/meneutralkan semula kesan ASIDIFIKASI ini?
Hanya sesuatu yang bersifat ALKALI sahaja yang boleh meneutralkan sifat KEASIDAN / ASIDIFIKASI!
Air ALKALI dapat menjalankan fungsi-fungsi tersebut iaitu MENEUTRALKAN ASIDIFIKASI
Air bersifat ALKALI ini mempunyai 6 unsur utama (unsur yang sama seperti air zam-zam):-
1. Mineral bersifat Alkali
2. Mengandungi Elektrolit
3. Oksigen yang lebih padat
4. Rantaian molekul air yang lebih kecil
5. Mengadungi Elektron (Ion negatif) berlebihan (Excess Electron)
6. Tenaga Gema (Keistimewaan sebenar air Alkali )
(Sumber Berita Harian)
Contact saya di talian 019-4044646 untuk tempahan
Atau..pm saya di fb hafnim bizness
InsyaAllah... tak rugi membeli
No comments:
Post a Comment